top of page

11.9 Grècia. (Activitats per a la setmana 23-27 de març)


Hem vist en classe que els grecs de l'Antiguitat eren una barreja de pobles que s'havien instal·lat en la Península Balcànica i les costes d'Àsia Menor, i que que tenien en comú:

- els seus origens comuns (la cultura Minoica i la Micènica)

- la mateixa llengua (el grec)

- la mateixa escriptura (alfabètica)

- la literatura, amb els poemes d'Homer

- la mateixa cultura

- la mateixa religió (divinitats, festes religioses, mites i llegendes)

- les mateixes formes de vida

No obstant, també tenien algunes diferències, com veureu ara en la forma de governar de cada ciutat.

ACTIVITAT 1:

AQUÍ TENIU UN DOCUMENT ( Formes de govern en les polis gregues) que heu de descarregar en el vostre ordinador i completar-lo llegint el contingut de les pàgines 200 i 202 del llibre. Després, me l'envieu per correu i jo vos el corregiré. Està en valencià.

AQUEST ALTRE DOCUMENT (Forms of government) repeteix el mateix contingut però està en anglés. RECOMANE que també el feu, després d'haver fet l'anterior. Però no és obligatori.

ACTIVITAT 2:

La cultura grega es va difondre per tota la Mediterrània. com a conseqüència del fenòmen de l'emigració, que es va produir fonamentalment durant els segles VIII i VII a.C. Mireu el mapa de la pàgina 204.

En el segle v a.C tota Grècia era uns societat molt desenvolupada, però l'amenaça d'ocupació per part dels Perses i els conflictes i guerres entre les pròpies ciutats gregues va provocar que l'esplendor cultural d'aquesta civilització es desmoronara.

EN AQUEST DOCUMENT (La colonització grega ) podràs llegir més i l'hauràs de completar, després de llegir les pàgines 200 i 202. Primer l'has de descarregar.

AQUESTA ÉS LA VERSIÓ EN ANGLÉS del document anterior. Recomane que la faces després de fer l'anterior. Segur que ho entens tot..

ACTIVITAT 3:

Per acabar, et propose que EN AQUEST DOCUMENT (primer te'l descarregues) escrigues en valencià amb les teues paraules la comparació que fas entre la societat atenenca del segle V a.C. i la nostra actual, després de llegir el contingut B de la página 203 del llibre.

Tags:

bottom of page